ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ

"Το να πιστεύεις και να βλέπεις είναι ένα και το αυτό, όπως το να είσαι και γίνεσαι. Με τον καιρό θα δεις όλα εκείνα στα οποία πιστεύεις και θα υλοποιήσεις όλα όσα ονειρεύεσαι..."
"Για να πιστέψεις χρειάζεται να είσαι ακέραιος, αγνός. Η παραμικρή ρωγμή στο Είναι, η σκιά μιας αμφιβολίας, σε στέλνει πίσω στο πλήθος των μελλοθάνατων, των ηττημένων, των δισεκατομμυρίων υπάρξεων που απαρνήθηκαν το δικαίωμά τους του Δημιουργού, παγιδευμένοι στην κόλαση του να δουν για να πιστέψουν..."

"Πιστεύω" και "βλέπω", είναι ένα και το αυτό, αλλά οι άνθρωποι τα αντιλαμβάνονται ως ξεχωριστά, να τα διαχωρίζει ο χρόνος, και περιμένουν να δουν για να πιστέψουν. Τα βάσανα κι ο πόνος υπάρχουν γιατί είναι ο μόνος τρόπος που η ανθρωπότητα διαθέτει για να γεμίσει αυτό το απατηλό κενό. Όταν τα "πιστεύω" και τα ¨βλέπω", συγχωνεύονται σε έναν άνθρωπο, τότε αυτός εξαλείφει κάθε βάσανο και κάθε πόνο από τη ζωή του και τα εξορίζει για πάντα από το προσωπικό του σύμπαν.

"Πίστευε για να δεις" είναι ο νόμος του δημιουργού, του ονειρευτή, είναι ο νόμος των βασιλιάδων...Το πιστεύω είναι η ενδόμυχη ιδιότητα του ονειρευτή...Στη ρίζα του πιστεύω, υπάρχει το δημιουργώ....ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ."

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου